Google+ Lokaal

Google+ pagina’s samenvoegen tot 1 lokale pagina

Lokale Google+pagina en bedrijfspagina samenvoegen? Het kan!

Voor veel ondernemers en ondernemingen speelt er al enige tijd een issue op Google+: dubbele Google+pagina’s, soms zonder het te weten. Meestal is de ene een Google+ Lokaal pagina en de andere een Google+ bedrijfspagina. Met een beetje pech hebben ze beide ook nog eens een eigen groep volgers, die je als onderneming dus niet kwijt wilt raken. Samenvoegen was niet mogelijk. Was, want sinds 3 juni 2014 kun je deze pagina’s dan eindelijk samenvoegen! Hoe het werkt lees je hier. Eerst een uitleg over deze verschillende Google+pagina’s.

Het verschil tussen Google+ Lokaal en Google+ Bedrijfspagina’s

Google+ Bedrijfspagina

Het is gebleken dat het maar voor weinig mensen duidelijk is hoe Google+ werkt met de bedrijfspagina’s. Dus als je niet weet hoe het zit: je bent niet de enige. Ik leg het je daarom graag even uit. Allereerst heb je de standaard Google+ Bedrijfspagina, die ieder bedrijf, merk of instelling kan aanmaken. Deze is niet gekoppeld aan een locatie en is dus ideaal voor (inter)nationale merken, bedrijven en organisaties. Uitgangspunt hierbij is dat er geen lokale binding is en je dus niet op je vestiging in een bepaalde plaats gevonden hoeft te worden.

Google+ Bedrijfspagina

Google+ Lokaal pagina

Wil je echter lokaal gevonden worden, omdat je bedrijf zich vooral richt op de lokale markt, zoals een rijschool of winkel, dan is een Google+ Lokaal pagina van groot belang. Deze zorgt ervoor dat jouw bedrijf letterlijk op de kaart komt te staan. In Google Maps welteverstaan. Misschien denk je: “dat heb ik al gedaan in Google Places?”. Kan kloppen, Google Places is sinds 30 mei 2012 overgezet naar Google+ Lokaal. Heb je jouw bedrijf ooit aangemeld bij Google Places, dan is die pagina omgezet naar een Google+ Lokaal bedrijfspagina, of wordt deze binnenkort omgezet.

Hoe ontstaan er twee verschillende Google+pagina’s?

Mogelijk heeft jouw bedrijf twee verschillende pagina’s op Google+: de Google+ Bedrijfspagina en de Google+ Lokaal pagina. Dit kan zijn ontstaan omdat het verstandig leek om een Bedrijfspagina aan te maken en voor de lokale vermelding alsnog een Google+ Lokaal pagina is aangemaakt. Het kan ook dat er een Google+ Bedrijfspagina is aangemaakt, terwijl de Google Places ook al is omgezet naar Google+ Lokaal. Hoe het ook zij, het is vanaf nu heel makkelijk om je dubbele pagina’s samen te voegen. Google heeft daar zelf al instructies voor opgesteld, deze blijken echter niet helemaal duidelijk. Ik help je graag, dus samen met oud-collega Yukiko Pesik van Blad Voor Je Mond (het bedrijf is inmiddels opgeheven) heb ik het traject doorgenomen, zodat ook jij jouw twee pagina’s kunt samenvoegen.

Google+ Lokaal pagina en Google+ Bedrijfspagina samenvoegen

Enkele weken voor dit werd geïntroduceerd heb ik een van mijn pagina’s verwijderd, omdat twee pagina’s mij wat te gek werden. Ik kon het dus niet zelf uitproberen en wist dat Yukiko het probleem met de twee pagina’s ook had. Samen hebben we de instructies van Google doorgelopen en de Google+ Lokaal pagina en de Bedrijfspagina van Blad Voor Je Mond samengevoegd. Zo hebben we zelf ervaren hoe het werkt en kunnen we je exact vertellen waar je op moet letten.

Google+ pagina's samenvoegen - Blad Voor Je Mond

1. Naar het dashboard van je lokale pagina

Geen idee welke van de pagina’s de lokale pagina is? Open de pagina’s en bekijk welke een vermelding op de kaart weergeeft. Dat is je lokale pagina. Heb je voor de pagina’s al de vanity URL’s (pagina met naam in de URL)? Dan is je lokale pagina te herkennen aan de plaatsnaam in de vanity URL. Klik op “Deze pagina beheren”.

Google+ dashboard2. In het dashboard

In het dashboard van de pagina ga je naar het menu aan de linkerkant, door links bovenin op “Dashboard” te klikken. Het menu ontvouwt zich en onderaan vind je het tandwielpictogram met daarnaast “Instellingen”. Ja, daar mag je nu ook op klikken.Voorspelbaar, maar waar 😉 .

 

Google+ Lokaal pagina aan een andere pagina koppelen - Instellingen

 3. Aan een andere pagina koppelen

Het spreekt nu redelijk voor zich, maar toch. Je scrollt naar beneden totdat je bij het kopje ‘Profiel’ komt. Hier staat heel duidelijk de mogelijkheid “Aan een andere pagina koppelen”. Klikkerdeklik, kies in het venster ‘Een andere pagina koppelen aan deze locatie’ dat opent de pagina waaraan je de lokale pagina wilt koppelen. Je krijgt dan de bevestiging van de wijzigingen te zien, klik op “Bevestigen” en je hebt je pagina’s gekoppeld!

Google+ pagina's samenvoegen - bevestigen

Goed om te weten

Je hebt nu een zorg minder. Want je hoeft niet meer te kiezen tussen je pagina’s wanneer je berichten wilt plaatsen. Je hebt al je volgers behouden en ook je reviews zijn er nog steeds. Op de instructiepagina van Google vind je nog de details die je verder moet weten. Ik ga ze niet overtypen, ze staan netjes in onderstaande afbeelding.

Samengevoegde Google+pagina's

Heb jij twee pagina’s en ga je ze nu samenvoegen? Of heb je dat al gedaan? Deel je ervaring in een reactie hieronder.

54 antwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Vervelend Ellis. En je volgt exact de stappen die ik heb beschreven? Je zult het nu iets anders zien overigens, omdat het allemaal ‘Google Mijn Bedrijf’ is geworden. Dus in plaats van ‘Dashboard’ staat er nu bij de pagina waar je voor hebt gekozen om te beheren ‘Mijn Bedrijf’. Daaronder komt een uitvouwmenu waar onderaan ‘Instellingen’ staat. Op die pagina moet de knop ‘Aan een andere pagina koppelen’ staan.

   Laat je nog even weten of dit je verder helpt?

   Beantwoorden
   • Bert
    Bert zegt:

    Ook hier geen button aan andere pagina koppelen.
    Kan hem wel vinden onder mijn nieuwe bedrijven pagina.

    Wat ik graag wil is alle volgers van mijn lokaal google plus naar mijn nieuwe berdrijven pagina zetten.

    Verder is wel een duidelijke uitleg,

    Beantwoorden
    • Nathan Veenstra
     Nathan Veenstra zegt:

     Dan is het dus alleen mogelijk via je nieuwe pagina “Mijn Bedrijf”. Zoals ik al aangaf, ik kan het zelf niet (meer) uitvoeren, dus ik kan het niet controleren. Dus ik zou zeggen: doorloop dit proces via je “Mijn Bedrijf” pagina. Je volgers zullen dan ook gewoon meegenomen worden.

     Succes en laat je weten of het gelukt is?

     Beantwoorden
 1. Erwin Roks
  Erwin Roks zegt:

  Beste Nathan,

  Ik heb ook een Google+ Mijn Bedrijf en een Google+ Lokaal en zie geen mogelijkheid ze te koppelen. Kan ik ergens de toegang van de lokale pagina opvragen?

  Hoor het graag.

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hoi Erwin,

   Wanneer je zelf geen toegang hebt tot de lokale pagina, dan is deze waarschijnlijk door Google zelf aangemaakt op basis van Google Places. In dat geval kun je de bestaande Google+ Lokaal pagina claimen. Die mogelijkheid moet op de pagina aanwezig zijn zolang nog niemand die pagina geclaimd heeft. Collega Daniel Mulder van Google+ Marketing Blog kan je hier ongetwijfeld verder mee helpen als je er niet uitkomt: http://google-plus-marketing.nl/

   Beantwoorden
 2. Fred Zwarts
  Fred Zwarts zegt:

  Ging vlot. Dit maakt de verwarring een stuk minder.
  Ik vraag me af of het overdragen van eigendom nu ook gemakkelijker gaat, zonder dat er een briefkaart van Google nodig is. Dat heeft ons de vorige keer meer dan een maand gekost.

  Beantwoorden
 3. Erwin Hoekstra
  Erwin Hoekstra zegt:

  Het was een ideaal blogbericht. Zelf kwam ik er ook niet uit om de pagina’s te koppelen. Bij mij mist ook de button om de Google pagina’s aan elkaar te koppelen. Het klopt dat ik de Goolge places lokaal pagina nog moet verifiëren. Helaas kan dit wel 1 a 2 weken duren voordat de code is opgestuurd. Is dat de reden dat ik de verschillende pagina’s nog niet kan koppelen?

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Als ik jouw bericht lees Erwin, rijst bij mij het sterke vermoeden dat Je pagina’s pas kunt koppelen wanneer je de Google+ Lokaal pagina hebt geclaimd. Geduld is dus een schone zaak. Maar wees gerust, je loopt al voor op veel van je concurrenten, want er zijn nog maar weinig bedrijven die Google+/Google Mijn Bedrijf actief gebruiken.

   Ik ben benieuwd of het straks allemaal lukt!

   Beantwoorden
 4. Peter
  Peter zegt:

  idem bij mij…. dit is de exacte tekst in het window:
  “Wordt gekoppeld aan deze pagina
  Je hebt geen niet-lokale pagina’s.”

  ik heb twee bedrijven, en het is bij allebei het geval…
  Nathan,
  als ik jou – in vertrouwen – even medebeheerder maak van google mijn bedrijf, zou je het probleem dan wel zelf kunnen zien ?

  Peter

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Peter,

   Graag, dan kan ik het namelijk ook allemaal zelf ervaren. Mogelijk kom ik er niet zelf uit, maar ik heb uitstekende hulp in dat geval. Ik stuur je een e-mail!

   Beantwoorden
 5. Erwin Hoekstra
  Erwin Hoekstra zegt:

  Hallo Nathan,

  Ik ben al een tijd er mee bezig maar kom er niet uit. Ik heb een bedrijfspagina + lokale pagina.

  De bedrijfspagina geeft geen mogelijkheid om te koppelen want die button is niet aanwezig bij instellingen. Bij de lokale pagina is dat wel aanwezig maar staat dat de pagina al is gekoppeld aan de pagina van “lokale pagina” dat kan ik niet wijzigen. dit is de ene pagina https://plus.google.com/u/0/b/107779404032327455060/+12klik/about . en dit is de andere https://plus.google.com/u/0/b/110638054113629747015

  Kan jij ontdekken waar de fout zit?

  alvast bedankt.

  groeten Erwin Hoekstra

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Erwin,

   Ik heb zojuist, echt net voor ik dit bericht van je lees, de pagina’s van Peter bekeken. Mijn eerste conclusie is dat beide pagina’s geverifieerd moeten zijn. Bij Peter waren ze beide niet geverifieerd, wat me nog deed denken dat in ieder geval de lokale pagina geverifieerd moet zijn. Maar nu zie ik dat jouw lokale pagina in ieder geval wel geverifieerd is. Dus adviseer ik je om eerst de bedrijfspagina nog te verifiëren en dan opnieuw te proberen.

   Volgens de instructies van Google zelf zou alleen de lokale pagina geverifieerd moeten zijn. In ieder geval moet je vanuit die pagina de koppeling uitvoeren. Bel of mail me gerust als je er niet uitkomt!

   Beantwoorden
 6. Elisa
  Elisa zegt:

  Ons bedrijf is een half jaar geleden verhuisd. Op Google Maps dacht ik netjes te hebben aangegeven dat we zijn verhuisd. Ik heb de oude locatie in Maps gewijzigd naar de nieuwe locatie. Maar nu blijkt dat in plaats van onze oude locatie op Google Maps en in Google+ te verhuizen naar de nieuwe locatie, Goole Maps en Google+ de oude locatie als een aparte Google Maps en Google+ pagina en locatie heeft aangehouden. En ook nog eens met niet correcte gegevens (totaal verkeerde bedrijfsactiviteiten).
  Het lukt me niet om die locatie en pagina te verwijderen.
  Weet iemand hoe ik die Google+/Google Maps pagina kan verwijderen? Ik kan bij die verkeerde oude pagina namelijk geen Instellingen vinden.
  Ter verduidelijking: Ik wil die twee pagina’s absoluut niet met elkaar koppelen, omdat die oude pagina gewoonweg fout is, foute gegevens bevat (en bovendien geen volgers en geschiedenis heeft) en ik die permanent verwijderd wil hebben. Wat ik van bovenstaande instructie en die van Google begrijp, is als ik deze twee pagina’s koppel, dat de gegevens van die oude incorrecte pagina gewoon blijven bestaan en zichtbaar zijn.
  Ik heb geen inloggegevens van die oude pagina, en kan die dus niet beheren en/of wijzigen. Als ik op die oude pagina naar “Beheren” ga, komt ik vreemd genoeg steeds op mijn nieuwe pagina uit.

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Elisa,

   Dit is een lastige situatie, die alleen Google kan oplossen, zo vermoed ik. Ik zou het op het hulpforum van Google zelf rapporteren, of op Google+ Jurjen de Vries benaderen, die weet bijzonder veel over alles rondom Google Maps en Google Mijn Bedrijf lokale pagina’s. Overigens kan ik zelf op Google+ alleen Mijnsbergen ATB vinden, maar ik zie ook op Google Maps twee adressen. Zo te zien is de Nijverheidsweg het oude adres?

   Ik ben benieuwd of je het opgelost krijgt! Laat je me weten of het via een van de twee opties die ik aangaf gelukt is?

   Beantwoorden
   • Elisa
    Elisa zegt:

    Hallo Nathan,
    Bedankt voor je reactie. De Nijverheidsweg is inderdaad het oude adres.
    Ik heb nu via een aantal opties in Google aangegeven dat de Nijverheidsweg 23C niet meer het goede adres is. Voorlopig maar even de reactie van Google afwachten.
    Het account wat jij aangeeft is een gecombineerd account van twee bedrijven, dat is ontstaan vanuit YouTube.

    Beantwoorden
    • Nathan Veenstra
     Nathan Veenstra zegt:

     Ik zie twee Mijnsbergens in Google+: een account/profiel met de naam Mijnsbergen ATB en de bedrijfspagina Mijnsbergen BV. Het klopt dat de eerste is gekoppeld aan YouTube. Aangezien er geen andere pagina te vinden is, lijkt het me dat die locatie toch zal moeten verdwijnen, al is het op termijn. Succes ermee in ieder geval!

     Beantwoorden
     • Elisa
      Elisa zegt:

      Ik ben gisteren n.a.v, een formulier wat ik heb ingediend door Google gebeld. Zij gaan de dubbele account verwijderen! 🙂

     • Nathan Veenstra
      Nathan Veenstra zegt:

      Top, fijn om te vernemen dat er actie ondernomen wordt. Gek hè, gebeld te worden door een bedrijf dat je juist kent van online activiteiten? 🙂

 7. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Hoera! Wat heb ik lang lopen zoeken. Het is me inmiddels gelukt dankzij deze handleiding. Verbaas me dan echt over Google, dit is zó onduidelijk. Anyways, bedankt 🙂

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Kijk, die eerste 15 woorden (en de laatste 2) doen het ‘m 🙂 Daar schrijf ik deze blogs voor. Laten we het zo zeggen: Google maakt het je niet altijd makkelijk, zelfs niet in de uitleg. Laat ik dat dan maar doen 😉

   Beantwoorden
 8. Icolori hangmat
  Icolori hangmat zegt:

  Blij met dit artikel. Dacht is dat ik de enige was die de Google producten licht chaotisch vindt. Ik zie binnen Google inderdaad allerlei verschillende pagina’s. Weet niet hoe ik er kom en wat de logica is.

  Volgens mij zit er ook nog zoiets als een persoonlijke pagina ergens.

  Met dit artikel ben ik in ieder geval iets wijzer.

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Zelfs fanatieke gebruikers zijn het niet altijd eens met de keuzes van Google. En ja, er is ook een persoonlijke pagina (profiel). Kort samengevat kun je de volgende zaken tegenkomen:

   – Google+ profiel: privépersoon, maar soms ook een bedrijf, wanneer er een Gmail-account of YouTube-kanaal voor het bedrijf is aangemaakt
   – Google Mijn Bedrijf pagina: pagina voor een bedrijf, merk, bekend persoon of organisatie
   – Google Mijn Bedrijf lokale pagina: pagina voor een bedrijf met een fysieke vestiging en openingstijden

   Soms loopt een en ander door elkaar. Zoals ik al aangaf werden er door Google automatisch profielen aangemaakt wanneer er een Gmail en/of YouTube-account werd aangemaakt. Zo zitten sommige mensen ongemerkt met een Google+ profiel “opgescheept” of hebben ze gewoon twee of meer Google+ profielen. Of hebben bedrijven een Google+ profiel, die aangemaakt is bij het aanmaken van een Gmail-account.
   Anderzijds zijn er bedrijven die een Google+ pagina hebben aangemaakt, zonder dat ze erbij stilstonden dat er al een Google Mijn Bedrijf lokale pagina was. Dus zitten ze met twee pagina’s in hun maag. En samenvoegen gaat niet altijd zo gesmeerd als het lijkt.

   Het is net de Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker 😉

   Beantwoorden
 9. Elisa
  Elisa zegt:

  Hallo Nathan,
  Wij hebben in Nederland een bedrijf en website. Daarvoor hebben wij ook een Nederlandse Google Mijn Bedrijf pagina.
  In Duitsland hebben wij onder een merknaam een Duitse website.
  Kan ik daar onder hetzelfde beheer een Duitse Google Mijn Bedrijf pagina voor aanmaken? Deze heeft dan een andere naam / bedrijfsnaam dan de pagina die we nu voor Nederland hebben.

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Elisa,

   Ik neem aan dat je bedoelt een nieuwe Google Mijn Bedrijf aanmaken met de naam van jullie Duitse merknaam en gekoppeld aan de Duitse website? Dat is zeker de beste manier. Vanuit je eigen Google+ profiel kun je dan de diverse pagina’s beheren. Je Mijn Bedrijf pagina koppelen met de rel=”publisher”, wat het makkelijkst gaat door een Google+ Badge aan te maken (via https://developers.google.com/+/web/badge/?hl=nl) en deze op je site te plaatsen. Andersom vermeld je natuurlijk altijd je website op je Google Mijn Bedrijf.

   Kun je hier mee verder zo?

   Beantwoorden
 10. Berry
  Berry zegt:

  Hoi Nathan,

  Ik zie berichten die mij “probleem” raken maar net niet helemaal. Ik heb een lokale en een bedrijfspagina welke ik wil samenvoegen. Bij de bedrijfspagina (denk ik) vind ik wel de button samenvoegen maar duikt mijn lokale plus pagina niet op.

  Details:
  Ik heb vorige week pas de verificatiecode van Google gekregen en gebruikt. De lokale Pagina liep al een tijdje voordien. Die laatste staat geen vinkje geverifieerd, bij de bedrijfspagina wel. Hieronder beide links:
  Lokaal: https://plus.google.com/u/0/b/116880006957319961701
  Bedrijfs: https://plus.google.com/u/0/b/106489147657773902473

  Heb jij een idee hoe ik ze toch het beste kan samenvoegen? Geduld?

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hoi Berry,

   In principe maakt het niet uit of een van beide pagina’s geverifieerd is. Het belangrijkste is dat je beheerder moet zijn van beide pagina’s. En wel met hetzelfde e-mailaccount. Kortom, sta je ingelogd in Google+ en klik je links in het dropdownmenu op ‘Pagina’s’, zouden beide pagina’s op de pagina moeten staan die dan verschijnt. Is dat het geval bij jou?

   Beantwoorden
   • Berry
    Berry zegt:

    Hoi Nathan,

    Ik denk dat je (weer) precies goed zit.

    Beheerder van de lokale pagina is mijn broer, ik ben (slechts) manager.
    Beheerder van de bedrijfspagina ben ik zelf.

    Kan hij de beheerdersfunctie van de lokale pagina overdragen naar mij(n bedrijf)?

    Beantwoorden
    • Nathan Veenstra
     Nathan Veenstra zegt:

     Dat moet ‘m zijn Berry. Vraag je broer om jou beheerdersrechten voor de lokale pagina te geven. Hij moet even naar de pagina, dan ‘Bewerken’ en dan het radertje rechts bovenin. Daar klikt hij op ‘Instellingen’, in het menu dat dan verschijnt naar ‘Beheerders’. Daar zou hij jou als manager moeten kunnen bevorderen tot beheerder. Ik heb dit zelf nog niet eerder gedaan, dus exacte details weet ik niet.

     Ben benieuwd of het zo lukt!

     Beantwoorden
     • Berry
      Berry zegt:

      Bijna..

      Situatie is anders dan beschreven. Ok als ik google op change ownership en een youtube filmpje bekijk ziet het er bij ons anders uit.
      Lokale pagina: mijn broer als eigenaar en ik als manager. De bedrijfspagina: ik als eigenaar en geen manager wel de mogelijkheid om een manager toe te voegen maar dat hoeft niet w.m.b.

      Er wordt overal gesproken over een dropdown menu bij de naam van de eigenaar of beheerder. Dat is bij ons niet het geval.

      p.s. Ik heb vorige week pas mijn bedrijvenpagina geverifieerd middels de google enveloppe. Kan het zijn we gewoon geduld moeten hebben?

     • Nathan Veenstra
      Nathan Veenstra zegt:

      Bedoel je bij Instellingen-Beheerders en dan een dropdownmenu bij de eigenaar of beheerder? Lijkt mij zelf dat dit alleen bij ‘Beheerder’ is, want er valt niks te wijzigen aan eigenaar. Normaliter blijft de eigenaar ook eigenaar, tenzij er een andere eigenaar wordt aangesteld. Dus valt er bij eigenaar niks te wijzigen. Bij beheerder dus wel, maar volgens mijn gegevens pas nadat je ten minste 4 weken beheerder bent.

 11. Wouter Post
  Wouter Post zegt:

  Tip voor een ieder waarbij de knop ‘Aan een andere pagina koppelen’ niet zichtbaar is! Je moet in ieder geval 1 pagina verifiëren! Maak je al gebruik van webmaster tools van google dan werkt dat binnen 1 minuut. Anders kun je een code opvragen per Post. Na deze handelingen verschijnt de knop bij die pagina en kun je het geheel samenvoegen. Succes!

  Beantwoorden
 12. Wai
  Wai zegt:

  Ik zit met een duivels dillema waar ik niet uit kom. De organisatie waar ik voor werk is verdeeld in 14 werkmaatschappijen, die een eigen profiel hebben. De corporate maatschappij is ondersteunend aan deze 14 werkmaatschappijen.

  Deze 14 werkmaatschappijen hebben 41 locaties, verdeeld over het land, met als zwaartepunt een provincie in het middel van het land.

  Een enkele werkmaatschappij heeft 1 locatie. Dit is niet het probleem; ik kan ongestraft de Google+pagina’s aan elkaar koppelen,

  Echter… de meeste werkmaatschappijen hebben meerdere locaties. Zo zit Werkmaatschappij ‘Automotive’ (niet de werkelijke naam) op 4 verschillende locaties. Echter, deze werkmaatschappij heeft maar één youtube-account. Nu zit ik dus met (minimlaal) 5 Google+ pagina’s: 4 Google+Locaal, en eentje wat is gekoppeld aan het Youtube-account.

  Wat moet ik doen? Ik kan onmogelijk de Google+pagina van het youtube account koppelen aan één van de 4 locale pagina’s zonder de rest te kort te doen.

  Het makkelijks is dat ik de Google+ pagina van Youtube optuig, maar is dat geen spam, als je de 4 Google+Locaal er bij zet? En hoe gaat dit zich verhouden met (mobiel) zoekresultaten?

  Het is dus een spaghetti aan Google+ accounts. Wie o wie kan hier een zinnig woord over zeggen?

  Hartelijk dank!

  Wai

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Een heel interessante kwestie Wai. Deze kan het best worden beoordeeld wanneer we meer concrete details hebben. Ik begrijp dat je dat nu niet publiek wilt plaatsen. Wel zou ik in ieder geval beginnen met in kaart brengen welke profielen/pagina’s er allemaal zijn.

   Het wordt geen spam als je het optuigt om je klanten ermee te helpen.

   Ik zou adviseren om Daniël Mulder in te schakelen (http://google-plus-marketing.nl/).

   Beantwoorden
 13. Miriam Kristelijn
  Miriam Kristelijn zegt:

  Mijn bedrijf is verhuisd. Ik heb een bedrijfspagina. De nieuwe locatie is aangegeven en de oude verwijderd, dacht ik. Nu blijkt dat als ik Google op mijn naam, steeds mijn oude locatie weergegeven wordt met de vermelding dat het bedrijf permanent gesloten is, wat erg negatief over komt. Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me niet de nieuwe locatie in beeld te krijgen. Ik heb gebeld voor hulp maar ook bij Google zeggen ze dat ze daar niets aan kunnen doen… Heeft iemand raad?

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Kan het zijn dat je voor het nieuwe adres een nieuwe Google Mijn Bedrijf pagina hebt aangemaakt Miriam? En heb je deze pagina die nu ‘Permanent gesloten’ aangeeft, zelf in beheer? Want liefst bewerk je alles vanuit de bestaande pagina. Wanneer je deze zelf niet in beheer hebt, moet je deze claimen en daarmee alle wijzigingen doorvoeren. Het luistert allemaal heel nauw en het zou fijn zijn als Google wat flexibeler zou zijn en wat zou meewerken, want op deze manier wordt Google Maps “vervuild” met bedrijven die gesloten of verhuisd zijn en daar heeft niemand baat bij.

   Beantwoorden
   • Miriam Kristelijn
    Miriam Kristelijn zegt:

    Ik heb inderdaad een nieuwe Bedrijfspagina aangemaakt en de oude heb ik verwijderd. Ik dacht dat dat de juiste methode was en toen ik belde met Google zeiden zij ook dat het goed was wat ik gedaan had. De nieuwe pagina zou vanzelf weer ‘naar boven’ komen, maar dat gebeurt dus niet.

    Beantwoorden
    • Nathan Veenstra
     Nathan Veenstra zegt:

     Het kan zijn dat de verwijderde pagina uiteindelijk wel verdwijnt, maar hoe lang dat zal duren… De beste methode is uiteindelijk altijd nog om het adres op een bestaande pagina te wijzigen. Ik denk dat het een kwestie van geduld zal zijn voor jou nu.

     Is de huidige Google Mijn Bedrijf pagina overigens wel aan je website gekoppeld met een rel=”publisher” tag?

     Beantwoorden
     • Miriam Kristelijn
      Miriam Kristelijn zegt:

      ik heb de oude bedrijfspagina terug kunnen halen en daarin het adres kunnen veranderen. Nu ziet het nieuwe adres eruit als permanent gesloten :-/
      Ik kan ze ook niet samenvoegen, dus ik ga nu de oude ( met nieuwe adres) maar weer verwijderen denk ik. Eens zien wat dat voor resultaat geeft.

     • Nathan Veenstra
      Nathan Veenstra zegt:

      Je kunt die oude dan weer aanpassen lijkt me (heb het zelf nog nooit bij de hand gehad). En anders mensen vragen om even te melden dat het ‘Permanent gesloten’ niet klopt. Ik heb dat zojuist gedaan. Naast ‘Permanent gesloten’ staan een pijltje naar beneden. Als je daarop klikt, kun je aangeven dat deze melding niet klopt. Het lijkt me dat wanneer meer mensen dit doen, hoe eerder dit opgepakt wordt door Google.

      Overigens zie ik nu wel onder je Mijn Bedrijf vermelding in Google ‘Bent u de bedrijfseigenaar?’ staan. Dat zou betekenen dat er geen beheerder van de pagina is. Tenzij je deze net geclaimd hebt, dan is het mogelijk nog niet verwerkt.

 14. Miriam Kristelijn
  Miriam Kristelijn zegt:

  https://plus.google.com/u/0/b/100966238123758757452/
  https://plus.google.com/u/0/b/101986556689418524763/

  Ik heb nu twee geverifieerde lokale pagina’s, die ik niet samen kan voegen want de optie is niet toegankelijk. Ze worden beiden op Google Maps aangegeven, alleen bij de oude pagina staat ‘gesloten’.
  Als ik de oude pagina verwijder, dat heb ik al geprobeerd, wordt de zaak nog steeds als ‘gesloten’ aangegeven maar nu op het nieuwe adres. Ik heb hem nu weer terug gezet en weet niet wat ik nu nog kan doen.

  Beantwoorden
 15. David
  David zegt:

  Hallo Nathan,

  Ik ben tandarts en tevens zaakvoerder van drie groepspraktijken met elk een ander profiel

  Vandaar heb ik
  – drie lokale pagina’s aangemaakt voor mijn praktijken enerzijds
  – drie lokale pagina’s aangemaakt voor mezelf als tandarts (op dezelfde adressen)

  Dankzij jou post heb ik zopas ook een bedrijfspagina gemaakt en daaraan wou ik nu de drie lokale pagina’s van de tandartspraktijken koppelen, maar ik stel vast dat je maar één enkele lokale pagina kan koppelen aan een bedrijfspagina. Wat is dan het nut ervan ?

  En ja, hoe moet het nu verder ?

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo David,

   Ook ik blijf ontdekken wat betreft Google Mijn Bedrijf/Google+. Door aan de slag te gaan met dit soort vraagstukken, kom ik erachter wat werkt en wat niet. Mijn conclusie in dezen: de normale bedrijfspagina (die dus niet gekoppeld is aan locatie) kan aan 1 lokale vermelding worden gekoppeld. Per locatie beheer je 1 lokale pagina. Het is helaas niet anders dan dat. Bij meer dan 10 vestigingen kun je nog gebruik maken van de ‘bulk uploader’ van Google.

   Wil je een merk neerzetten, dan is een aparte merkpagina de enige oplossing. Deze kun je helaas niet koppelen aan vestigingen/locaties.

   Heb je zo voldoende duidelijkheid?

   Beantwoorden
 16. marieke
  marieke zegt:

  Beste Nathan,
  Ik ben bezig voor een opdrachtgever om een youtube kanaal te realiseren. Er is een business page en ik ben manager. Kan het kloppen wanneer ik naar de youtube optie ga, youtube naar mijn gmail account switched? Omdat ik manager ben (ipv beheerdrer) account nog niet is geverifieerd? De verificatiecode is aangevraagd.
  Normaal begin ik vanaf het begin, dus eerst gmail account daarna een google+ etc.
  Ik beschik niet over een wachtwoord waardoor ik het account niet kan toevoegen…. Heb jij enig idee?
  gr marieke

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hoi Marieke, nu raak je de ingewikkelde materie die Google gecreëerd heeft. Met accounts en dergelijke gaat ook bij mij regelmatig iets mis. Ik ben bang dat je hiervoor bij Google zelf moet aankloppen…

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.