Google Local Pack

De Local Pack is het lokale zoekresultaat, waarin bedrijven uit Google Maps worden weergegeven. De Local Pack staat meestal bovenaan op een SERP, de ene keer staat er 1 gewoon zoekresultaat boven, een andere keer staat de Local Pack direct bovenaan (onder de betaalde resultaten). Je ziet bij deze resultaten een pin met A, B, C en eventueel D, E, F, G staan. Het betreft altijd bedrijven met een lokale functie, zoals winkels, horeca-ondernemingen en lokale dienstverleners (rijscholen, loodgieters, installateurs, et cetera).

Aantallen lokale resultaten verschillen

Het aantal vermelde bedrijven in de Local Pack verschilt per zoekresultatenpagina. En een heel enkel geval is dat slechts 1 bedrijf, meestal zijn het er 3 (3-pack) of 7 (7-pack). Ook verschillen de resultaten tussen een lokale zoekopdracht met enkel de bedrijfssoort of de bedrijfssoort plus plaatsnaam.

Loodgieter local pack in apeldoorn

Local pack voor ‘loodgieter’ in Apeldoorn


Local pack zoekterm 'loodgieter apeldoorn'

Local pack voor zoekterm ‘loodgieter apeldoorn’ in Apeldoorn

In bovenstaande afbeeldingen zie je dat er zowel qua aantal als qua posities verschillen zijn in de Local Pack, wanneer je de plaatsnaam toevoegt.

Jouw bedrijf in de Local Pack

Hoe komt jouw bedrijf nu in die Local Pack? Dat is voor ieder lokaal opererend bedrijf natuurlijk de vraag. Deze vermelding begint met het aanmelden van je bedrijf op Google Mijn Bedrijf. Daarna is het van belang om deze vermelding op je website te plaatsen (met een rel=”publisher” koppeling). En om dit te bekrachtigen, is het van belang om alle vermeldingen van je bedrijf op andere websites congruent te maken. Dit betekent dat alle vermeldingen dezelfde details moeten hebben. Zowel de naam van het bedrijf als de adresgegevens en eventuele openingstijden dienen op alle websites hetzelfde te zijn.

Opvallen in de Local Pack

Zoals je al in de afbeeldingen hierboven ziet, val je op met sterren bij je vermelding in Local Pack. Deze zijn gebaseerd op de recensies op je Google Mijn Bedrijf pagina. Zodra je 5 recensies of meer hebt, verschijnen de sterren in de Local Pack. En hoe meer recensies, hoe beter.

Begrippenlijst